Nova sezona triatlonskih tekem je tu

junij 2018

Najpomembnejša novica je, da je nova sezona triatlonskih tekem v polnem teku in prvi rezultati so odlični. Že občutki pred prihajajočo sezono so bili zelo dobri. Napredoval sem v vseh treh disciplinah in pred sezono sem se počutil zelo dobro.

Priprave, ki smo jih izvedli pred sezono so se bogato obrestovale. Od konca aprila je tako za mano že 7 tekem, od tega 4 v Sloveniji. Uspešno sem dvakrat nastopil v Italiji: v Lignanu sem osvojil absolutno 8.mesto ter prvo mest v kategoriji, V Salo di Garda pa absolutno 2.mesto, ter prvo mesto v kategoriji. Postal sem državni prvak v duatlonu, (5.mesto absolutno), v akvatlonu (1.mesto tudi absolutno) ter triatlonu (2.mesto absolutno) v svoji kategoriji. Zmagal sem na Triatlonu Ptuj ter osvojil drugo mesto na Triatlonu Ambrož Kamnik, ki oba štejeta za Slovenski pokal. Za mano je tudi prvi tekma za evropski pokal za mladince v Dnipro v Ukrajini, kjer sem osvojil 6. mesto, kar je najvišja uvrstitev v karieri na takšnem tekmovanju dosedaj.

Pred mano pa so pravi izzivi letošnje sezone: v juliju so kvalifikacije za olimpijske igre mladih Španiji ter evropsko prvenstvo za mladince ter seveda evropsko prvenstvo za mlajše mladince in tekme za evropski pokal za mladince, kjer so letošnje želje, po lanskoletni skupni uvrstitvi na 17.mesto, seveda poseči še višje.

Lep pozdrav do naslednjega zapisa,

Jan

Ključne besede: tekma; Italija; Lignano; Salo di garda; slovenski pokal; državni prvak; akvatlon; duatlon; triatlon; olimpijske igre mladih; evropsko prvenstvo; evropski pokal za mladince