Zadnje tekme triatlonske sezone

september 2017

Naslednja tekma, ki sem se je udeležil konec avgusta, je bil Ljubljanski dan triatlona, kjer sem nastopil v ekipni preizkušnji. V tekmo sem vstopil zelo sproščeno, saj sem vedel, da sem najmočnejši člen naše tričlanske ekipe. V ekipi sem bil z Leonom Obrezo in Simonom Koželjem. Plavanje sem začel v zame zelo sproščenem ritmu in tako nadaljeval do konca. Na kolesu smo lepo delali in vsak je dal največ od sebe največ kar je zmogel. Na teku pa sem predvsem spodbujal svoja sotekmovalca in ob prihodu v cilj smo izvedeli, da smo osvojili odlično tretje mesto.

Predzadnja tekma za Evropski pokal je bila v Tulcei v Romuniji v začetku septembra. Pot v Romunijo je bila dolga, saj smo se na tekmo odpravili z avtodomom. Sama tekma je nadomestila odpadlo tekmo za Evropski pokal v Turčiji. Večino poti sem prespal, tako da vožnja name ni imela prevelikega vpliva. Tekmo sem začel odlično, saj sem se na štartu plavanja dobro postavil in imel odlične pogoje za plavanje. Splaval sem s prvo skupino in na kolesu se je oblikovala skupina šestih tekmovalcev. Sredi tekme na kolesu pa je eden od tekmovalcev »skočil« in nam ušel, v naši skupini pa ni bilo več volje in želje, da bi dobro delali na kolesu še naprej. Tako so se nam tekmovalci iz ozadja močno približali. Z dobro menjavo sem na tek odšel kot drugi, vendar so me kmalu ujeli tekmovalci iz zasledovalne skupine in tako sem tekmo končal na dobrem 9. mestu. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj sem tako osvojil nove točke za Evropski pokal, letos že drugič.

Moja zadnja tekma sezone je bila ponovno tekma za Evropski mladinski pokal, tokrat v Zagrebu na Hrvaškem. Od tekme sem veliko pričakoval in si ob zaključku sezone zelo želel dobrega rezultata. Na plavanju sem začel dokaj dobro in iz vode prišel v drugi skupini. Z odličnim delom na kolesu smo ujeli prvo skupino, vendar sem na kolesu delal pametno in privarčeval kar nekaj moči za zadnji, tekaški del tekme. Na teku sem se počutil dobro in sem dal res vse od sebe ter tako dosegel najboljši čas teka v letošnji sezoni . Zame je to tudi letošnja tekma, s katero sem najbolj zadovoljen, poleg Bleda, kjer sem osvojil 9. mesto in prve točke, seveda. Na koncu sem zasedel 11. mesto in tako tretjič zapored osvojil točke za Evropski pokal za mladince.

S prvo sezono med mladinci in s tekmovanjem na evropskem nivoju sem zelo zadovoljen. Pred sezono sem imel v sebi skrito tiho željo - uvrstiti se trikrat med dobitnike točk na tekmah za Evropski pokal za mladince, kar mi je tudi uspelo. Tri tekme sem zaključil med deset najboljših iz Evrope ter tako osvojil končno skupno 17. mesto v Evropskem pokalu za mladince. S tem skupnim rezultatom sem v omenjenem tekmovanju v sezoni 2017 drugi najbolje uvrščeni Slovenec ter najbolje uvrščeni iz generacije 2001 v Evropi.

Sedaj sledi mesec dni počitka, potem pa nazaj na trening in v priprave na novo sezono!

O planih, željah in pripravah na sezono 2018 pa kaj več drugič.

Lep pozdrav do naslednjega zapisa,

Jan

Ključne besede: ekipa; triatlon; Tulcea; Romunija; Zagreb; Hrvaška; tekma; evropski pokal za mladince; točke