Prve točke na tekmi za Evropski pokal za mladince

junij 2017

V okviru Gimnazije Šiška, katere dijak prvega letnika sem, sem na posamičnem finalu v atletiki v Mariboru v maju za ekipo Gimnazije Šiška na dva tisoč metrov tekel odlično. Željo teči pod šest minut sem uresničil in tekel 5:57. Druga triatlonska tekma v tujini je bila v mestu Manerba ob Gardskem jezeru v Italiji. Osvojil sem prvo mesto v kategoriji in osmo mesto absolutno. Verjamem, da bi v absolutni konkurenci posegel po višjem mestu, v kolikor bi plaval hitreje in ne bi za deset sekund zamudil priključek k prvi skupini na kolesu.

V juniju sem za Gimnazijo Šiška nastopil na šolskem akvatlonu za področje Ljubljane. Osvojil sem prvo mesto v kategoriji ljubljanskih srednjih šol in drugo mesto absolutno. Sledila je triatlonska tekma na Rabu, ki šteje tudi za pokal Alpe Adria in hrvaško mladinsko državno prvenstvo v triatlonu. Na Rab se je odpravila večja ekipa sotekmovalcev iz domačega triatlonskega kluba Trisport Kamnik. Zasedel sem prvo mesto v kategoriji in drugo mesto absolutno. Zadovoljen sem bil s kolesarskim delom, na kateri smo tekmovalci prve skupine uspeli pobegniti ostalim tekmovalcem.

Po tekmi na Rabu sem se udeležil finalne tekme državnega šolskega prvenstva v akvatlonu, kjer sem za Gimnazijo Šiška osvojil drugo mesto. V sredini junija je sledila tekma za državno prvenstvo v triatlonu v Kočevju. Tekme se je udeležilo veliko tekmovalcev iz tujine saj je v Krškem sočasno potekal ETU kamp. Zato so se tekme udeležili vsi, ki so na kampu sodelovali. V svoji kategoriji mlajših mladincev sem zmagal in tako postal državni prvak v triatlonu. Absolutno sem zasedel sedmo mesto. Tokrat sem bil zadovoljen s potekom celotne tekme.

V juniju je kot zadnja sledila tekma za Evropski pokal v triatlonu na Bledu, moja prva na takem nivoju, ki sem se je udeležil dosedaj. Med enainpetdesetimi tekmovalci iz štirinajstih držav sem se uvrstil na odlično deveto mesto in tako osvojil svoje prve točke za mladinski evropski pokal. Z uvrstitvijo sem zelo zadovoljen prav tako pa tudi s samim potekom tekme. Z rezultatom sta bila zadovoljna tudi trenerja.

Odlično sem tudi zaključil prvi letnik športne Gimnazije Šiška in z velikim pričakovanjem grem v drugo polovico sezone. Že v juliju me čakata Evropsko prvenstvo za mlajše mladince v Litvi ter tekma za evropski mladinski pokala na Češkem, ki se ju zelo veselim.

Lep pozdrav do naslednjega zapisa,

Jan

Ključne besede: tekma; Bled; Slovenija; finale; tek; Manerba; Italija; akvatlon; državno prvenstvo; triatlon, kolesarjenje; plavanje; točke; evropski pokal za mladince