Uspešen začetek triatlonske sezone

maj 2017

Državno prvenstvo v duatlonu v Ribnici v aprilu je bila prva tekma sezone 2017. Prvič sem nastopil na tekmi v kategoriji mlajših mladincev na sprint razdalji in takoj posegel po najvišji stopnički ter osvojil naslov državnega prvaka. Predvsem sem bil zadovoljen, kako sem opravil s kolesarskim delom. Skupnega rezultata, torej prvega mesta v kategoriji, sem bil zelo vesel.

Takoj po tekmi v duatlonu sem se udeležil priprav - kampa v okviru evropske triatlonske zveze v Španiji. Po vrnitvi iz kampa me je čakala tekma v Lignianu v Italiji, ki je bila moja prva tekma v triatlonu na sprint razdalj (750m plavanja- 20km kolesarjenja-5km teka). Zelo sem bil zadovoljen s plavalnim in kolesarskim delom, malo manj s tekaškim delom tekme. Navkljub temu sem v kategoriji mlajši mladinci zmagal. Sledila je duatlonska tekma v Logatcu v organizaciji novega triatlonskega kluba Logatec. Proga mi je bila zelo všeč, ker je bila prvotno narejena za dirke z avtomobili, bila je zelo široka in z zelo lepimi ovinki na kolesarskem delu. Na sprint razdalji sem v svoji kategoriji ponovno zmagal.

Prva tekma za slovenski pokal v triatlonu se je odvijala na Ptuju v maju. V svoji kategoriji sem ponovno osvojil prvo, v absolutni konkurenci pa šesto mesto. Verjamem, da bi lahko bila uvrstitev v absolutni konkurenci boljša, če bi se bolje odplaval na plavalnem delu. S kolesarskim in tekaškim delom tekme sem bil zadovoljen, čeprav vem, da je še veliko prostora za napredek.

S prvim delom sezone sem zelo zadovoljen, saj konstantno posegam po najvišjih stopničkah v svoji kategoriji, prav tako pa se redno uvrščam med prvih 10 v absolutni konkurenci, kjer so moji sotekmovalci triatlonci, ki so od mene starejši dve leti ali več. Z mojimi dosežki sta zadovoljna tudi moja trenerja Klemen Laurenčak in Grega Zore.

Lep pozdrav do naslednjega zapisa,

Jan

Ključne besede: tekma; Logatec; Ribnica; Ptuj; Slovenija; Lignano; Italija; duatlon; državno prvenstvo; triatlon, kolesarjenje; plavanje; tek