Blog

Imel sem pogum, da sem pričel, zato verjamem, da bom uspel. Svojo športno pot bom skozi besedo in fotografijo obširneje beležil in delil z vami tukaj.

Drugačna sezona 2020

december 2020

Za mano je triatlonska sezona, ki bi jo težko imenoval kot drugačna. Po zaključku sezone 2019 sem po tritedenskem premoru začel s pripravami na novo sezono, sezono 2020.

Sezona po neplaniranem počitku

januar 2020

Po treh tednih počitka me je čakala naslednja tekma, tokrat na Ohridu. Tja sem odšel z visokimi pričakovanji, saj sem lani na tem prizorišču osvojil drugo mesto.

Prvo leto kot starejši mladinec

junij 2019

V Letu 2019 sem prvič nastopal v kategoriji starejši mladinec.

Priprave Fuerteventura

marec 2019

Priprave na letošnjo triatlonsko sezono so bile nekaj posebnega. Običajno smo planirali dvoje priprav: januarja v toplih krajih in marca smo se običajno pridružili klubskim pripravam v Hrvaški Istri. Odločitev letos je bila, da sicer gremo v tople kraje, vendar na Kanarske otoke in to za 24 dni.

Olimpijske igre mladih

november 2018

Za mano so vsi pravi izzivi letošnje sezone: kvalifikacije za Olimpijske igre mladih Španiji ter Evropsko prvenstvo za mladince ter tekme za Evropski pokal za mladince. Za mano je triatlonska sezona 2018. Najuspešnejša do sedaj. Vendar je bila pot do uspeha zanimiva.

Polno poletje tekem

september 2018

Zadnja močnejša tekma pred kvalifikacijami za Olimpijske igre mladih je bila tekma za Evropski pokal za mladince v Kitzbühelu v sredini junija. Tekmovanje je potekalo v formatu polfinale-finale. Konkurenca na tekmi je bila izredno močna kot običajno na Kitzbühelski tekmi je, zato sem si kot prvi cilj zadal uvrstitev v finale. Z dobrim nastopom v polfinalu sem se v finale prebil, vendar z nekaj sreče, saj sem zasedel prav zadnje mesto, ki je še vodilo v finale. Sledilo je finale 30 najboljših, kjer sem uspel splavati s prvo grupo in uvrstiti med dobitnike točk, na dobro 15. mesto. Glede na konkurenco in na to, da sem se v finale uvrstil kot zadnji sem bil z rezultatom zadovoljen.

Kolesarjenje v Italijanskih Alpah

avgust 2018

Konec julija smo se že tradicionalno z domačo triatlonsko ekipo iz Kamnika ( Matevž Planko, Domen Obreza, Tjaša Vrtačič) in trener Grega Zore podali na pot proti Italijanskim Alpam na pet dnevne priprave z namenom prekolesariti tamkajšnje prelaze. Stanovali smo v Bormiu, kar se je izkazalo za dobro odločitev, saj mesto res ponuja izvrstno izhodiščno točko za vse kolesarske trase, ki smo jih zadali prevoziti. V Bormio smo prispeli šele zvečer, tako da smo se bolj kot ne odpravili samo še spat.

Nova sezona triatlonskih tekem je tu

junij 2018

Najpomembnejša novica je, da je nova sezona triatlonskih tekem v polnem teku in prvi rezultati so odlični. Že občutki pred prihajajočo sezono so bili zelo dobri. Napredoval sem v vseh treh disciplinah in pred sezono sem se počutil zelo dobro.

Priprave na novo sezono

marec 2018

Kar nekaj časa je minilo od mojega zadnjega zapisa, ki je nastal takoj po zaključku lanskoletne triatlonske sezone.

Zadnje tekme triatlonske sezone

september 2017

Naslednja tekma, ki sem se je udeležil konec avgusta, je bil Ljubljanski dan triatlona, kjer sem nastopil v ekipni preizkušnji. V tekmo sem vstopil zelo sproščeno, saj sem vedel, da sem najmočnejši člen naše tričlanske ekipe. V ekipi sem bil z Leonom Obrezo in Simonom Koželjem. Plavanje sem začel v zame zelo sproščenem ritmu in tako nadaljeval do konca. Na kolesu smo lepo delali in vsak je dal največ od sebe največ kar je zmogel. Na teku pa sem predvsem spodbujal svoja sotekmovalca in ob prihodu v cilj smo izvedeli, da smo osvojili odlično tretje mesto.

Evropsko obarvana druga polovica sezone

avgust 2017

Sledila je moja druga tekma za Evropski pokal in sicer v mestu Tabor na Češkem konec julija. Štartna lista je bila obetala močno konkurenco, upal pa sem na uvrstitev med top dvajset. Že na samem štartu sem imel smolo in saj sem se zapletel v vrv, ki so jo imeli organizatorji napeljano, da so nas držali za startno linijo. Zaradi zapleta z vrvjo sem na štartu ostal zadaj in se tako na bojah ogromno »pretepal« s sotekmovalci. Kljub temu sem relativno dobro splaval in sicer na čelu druge skupine, le nekaj sekund za prvo skupino. Na kolesu smo v prvem krogu dobro delali in se malo približali prvi skupini. Vendar smo v drugem krogu popolnoma popustili, tako da so nas celo ujeli tekmovalci iz ozadja. Ko sem videl, da so nas ujeli iz ozadja, mi je kar malo zmanjkalo motivacije za borbo. Tako sem prišel na tek brez potrebne energije in želje po čim boljšem teku ter zaključil tekmo na 28. mestu. Kar pa je žal pomenilo, da nisem osvojil novih točk za skupno uvrstitev za Evropski mladinski pokal.

Prvič na Evropskem prvenstvu za mlajše mladince

julij 2017

Druga polovica moje letošnje triatlonske sezone je bila evropsko obarvana. V začetku julija me je čakala glavna tekma letošnje sezone in sicer ETU Evropsko prvenstvo za mlajše mladince v Panevezys v Litvi. Tja smo se odpravili skupaj s trenerjem Klemnom Laurenčakom in klubsko kolegico Tjašo Vrtačič. Format dirke je vključeval tri polfinala in prvih devet uvrščenih iz vsakega polfinala se je kvalificiralo v finale. Tekmovanje je potekalo na krajši, super sprint razdalji. Kvalifikacije sem uspešno opravil in se z devetim mestom v polfinalu uvrstil neposredno v finale.

Kolesarski kamp Dolomiti 2017

julij 2017

Zadnja tri leta se po prvem delu triatlonske sezone skupaj s trenerjem Grego Zoretom in skupino, s katero sicer treniram, odpravimo kolesarit v Dolomite. Poletni kolesarski kamp je odlična priprava na drugi del triatlonske sezone. Vsako leto znova smo navdušeni nad kolesarjenjem, med prelepimi vrhovi in čez prelaze, ki v dobri družbi še prehitro mine. Tudi letos ni bilo drugače.

Prve točke na tekmi za Evropski pokal za mladince

junij 2017

V okviru Gimnazije Šiška, katere dijak prvega letnika sem, sem na posamičnem finalu v atletiki v Mariboru v maju za ekipo Gimnazije Šiška na dva tisoč metrov tekel odlično. Željo teči pod šest minut sem uresničil in tekel 5:57. Druga triatlonska tekma v tujini je bila v mestu Manerba ob Gardskem jezeru v Italiji. Osvojil sem prvo mesto v kategoriji in osmo mesto absolutno. Verjamem, da bi v absolutni konkurenci posegel po višjem mestu, v kolikor bi plaval hitreje in ne bi za deset sekund zamudil priključek k prvi skupini na kolesu.

Uspešen začetek triatlonske sezone

maj 2017

Državno prvenstvo v duatlonu v Ribnici v aprilu je bila prva tekma sezone 2017. Prvič sem nastopil na tekmi v kategoriji mlajših mladincev na sprint razdalji in takoj posegel po najvišji stopnički ter osvojil naslov državnega prvaka. Predvsem sem bil zadovoljen, kako sem opravil s kolesarskim delom. Skupnega rezultata, torej prvega mesta v kategoriji, sem bil zelo vesel.

Pred sezono 2017

april 2017

Po sezoni 2016, ko sem tekmoval še v kategoriji kadeti, sem si vzel tri tedne počitka. S sezono 2017 sem prestopil v kategorijo mlajših mladincev in pričel tekmovati na sprint razdalji (750m plavanja- 20km kolesarjenja-5km teka).